WPC Composiet

WPC/Composiet is tegenwoordig een niet meer weg te denken product bij de toepassing in tuinen en terrassen. Tuindeco was een van de voorlopers toen dit product op de markt werd geïntroduceerd. Inmiddels hebben wij 5 jaar ervaring en leveren grote hoeveelheden WPC/ composiet naar de Nederlandse als Europese markt.
WPC (Wood Plastic Composite) wordt geproduceerd in een extrudeer proces met een gebalanceerd mengsel van zeer fijn vermalen houtvezels, plastic en additieven. De additieven zorgen onder andere voor een zeer hechte binding tussen houtvezels en plastic, de kleur van het product en UV protectie tegen verkleuring. WPC heeft uitstekende eigenschappen: 100% foutvrij, rotvrij, splintervrij en nagenoeg onderhoudsvrij. Tevens is WPC 100% recyclebaar.

Door de langdurige ervaring en verworven marktpositie op het gebied van WPC is Tuindeco, in nauwe samenwerking met de fabrikant, ook constant op zoek naar innovatie en verbeteringen van het product. Dit heeft geleid tot een nieuw ontwikkelde vlonderplank met diverse verbeteringen op het gebied van fysieke eigenschappen.

Hoogwaardige kwaliteit plastic
Vrijwel alle leveranciers in het Verre Oosten gebruiken meermaals gerecycled plastic van de lokale markt. De fysieke eigenschappen van dit plastic zijn, door de vele keren hergebruik, sterk afgenomen en dat zie je uiteraard terug in de sterkte-eigenschappen van het WPC. Onze partnerfabriek gebruikt vanaf 2013 uitsluitend hoogwaardig gerecycled plastic dat geïmporteerd wordt uit Europa.

Sterk verhoogde fysische eigenschappen
Door een verbeterde productsamenstelling en toepassing van hoogwaardig plastic zijn de fysische eigenschappen van ons WPC sterk toegenomen. Testen in het laboratorium laten een toename in de druksterkte zien van maar liefst 46%.

Verbeterd profiel
Bij het nieuw ontwikkelde profiel van Tuindeco zijn de wanddiktes op diverse plaatsen aangepast en verhoogd. Ook is de dikte van de randen een stuk dikker geworden. Dit heeft geleid tot een profiel dat 14% meer volume heeft dan het voorgaande profiel. Door alle bovengenoemde verbeteringen biedt Tuindeco nu een vlonderplank die zich kwalitatief positief onderscheid van concurrerende producten.

Ander aangezicht
De behoefte van de consument verandert voortdurend. Tuindeco probeert op veranderde trends goed in te spelen. De laatste tijd is een glad geschuurd oppervlakte, zonder profileringen, sterk in populariteit toegenomen. Ons nieuwe profiel heeft daarom aan 1 zijde een profilering en is aan 1 zijde glad geschuurd.

Roestvast stalen clips & montage
Voor de montage van de vlonderdelen is Tuindeco overgestapt van plastic naar roestvast stalen clips. Roestvast stalen clips passen beter bij de fysische eigenschappen van WPC. RVS clips zijn weliswaar iets duurder dan plastic, maar dragen wel positief bij tot een duurzaam gelegd terras. Een uitgebreide montagehandleiding van WPC/ Composiet kunt vinden via de link.