Recensie over Konstantin

Recensie over Konstantin

Wij kregen dit jaar dit gebouw voor het eerst binnen, en we wisten niet echt hoe de reacties op dit model zouden zijn. Er is overal sprake van een tendens om meer in de buitenlucht te zitten en te eten, maar met ons bekende veranderlijke weer is er wel iets als beschutting nodig. Ook in ons eigen land komt het steeds meer in zwang.

Meneer B. heeft de nieuwe blokhut Konstantin aangeschaft.

Hier volgt het met foto’s geïllustreerde verhaal van meneer B. over de bouw en de afwerking. Hij was zo vriendelijk om ons een recensie te sturen:

Dit product overtrof al mijn verwachtingen: de kwaliteit ervan was uitstekend en ik ben ontzettend blij met het eindproduct. Ook op de klantenservice die wij hebben gekregen viel niets aan te merken. Ik heb nooit hoeven wachten op een antwoord op mijn e-mails: ik kreeg direct antwoord. Ik kan het iedereen aanraden om bij hen iets aan te schaffen, want de bestelling en levering verliepen vlekkeloos. Als u denkt dat u niet in staat bent om één van de blokhutten in elkaar te zetten, lees dan eerst de diverse bloggs van Richard. U denkt er dan vast anders over. Hij zegt een paar keer dat het eenvoudig is, en daar heeft hij wel een beetje gelijk in. Deze blokhut krijgt van mij een dikke tien.

Tuindeco 1

Het houten raamwerk van de blokhutfundering

Hier is uitstekend gebruik gemaakt van een houten raamwerk als fundering in plaats van betonnen of stenen platen.

Tuindeco 2

De wanden staan.

Tuindeco 3

De bovenste wandplanken en het balkon worden hier gemonteerd

Tuindeco 4

De dakgording zijn in de sleuven geplaatst.

Tuindeco 5

De dakplaten worden vastgespijkerd. De windveren zijn op hun plek gelijmd om meneer B een richtlijn te geven waar de dakplaten moeten liggen.

Tuindeco 6

De dakplaten worden gemonteerd

Tuindeco 7

Het dak wordt van dakleer voorzien. De windveren worden er daarna op gezet, waarbij aan de achterkant van de blokhut een ruimte tussen de windveren is gelaten voor de afvoer

Tuindeco 8

De vloer wordt gelegd – dit is een door meneer B. zelf aangeschafte vloer van multiplex, waarop onze hardhouten terrastegels zijn gelegd.

Ik vind dat deze hardhouten terrastegels geweldig goed bij de blokhut passen, echt een verfraai-ing! Hier is de mening van meneer B.:

De hardhouten tegel Surabaya leek wat gewoontjes bij de aankomst, maar zo gauw ik de tegels ging leggen, leken ze tot leven te komen. Het hout en de fabricage lijken me erg goed. Maar toen ik alle tegels had gelegd, zag het er prachtig uit. Ik zie ernaar uit om de tegels een paar weken te laten verweren, daarna ga ik in de olie zetten. Ik kan niet wachten tot ik het eindresultaat zie. Ik ben blij dat wij van de vele keuze mogelijkheden voor deze zijn gegaan.

Tuindeco 9

Hier de vloer toen ik na de montage meer olie had aangebracht. Het komt door de rijke kleur helemaal tot leven!

Tuindeco 10

De Konstantin is nu bijna af, nog een paar sierstrips erop!

Tuindeco 11

De sierstrips zitten erop. Het blokhutprieel is klaar!

Tuindeco 12

Blokhutprieel Konstantin, het eindresultaat.

Hartelijk dank meneer B. voor de moeite om ons de recensie en de foto’s op te sturen. Andere klanten zullen dit echt nuttig vinden, en het geeft mensen het zelfvertrouwen om zelf zo’n Blokhutprieel op te bouwen.