Instructies ….. lastig!

Instructies ….. lastig!

Wat goede instructies zijn voor de een, zijn slechte voor de ander, en het is voortdurend aan verandering onderhevig wat klanten goede of slechte instructies vinden.

We doen ons best om alle mogelijke informatie te geven over al onze producten.

Al onze producten zijn ontworpen voor zelfmontage, maar ook de doe-het-zelver heeft bepaalde vaardigheden en gereedschap nodig. Wij kunnen niet elk onderdeeltje 100% duidelijk maken aan iedereen, en alle verschillende mogelijkheden die mensen misschien hebben. Dus lees dit bericht en laat maar weten hoe u erover denkt, en of de instructies die u waarschijnlijk ontvangt voor u voldoende zijn om de installatie uit te voeren.

Even als voorbeeld ……

Zie de recensies voor hetzelfde bouwwerk; dit is heeft betrekking  op de blokhut Asmund, één van onze best verkopende artikelen:

Goede instructies ….

Ik vond het erg eenvoudig in elkaar te zetten toen ik het had uitgezocht. Ziet er erg leuk ui.t

De blokhut was erg eenvoudig om te plaatsen. Ik deed er 2 dagen over, en ik had iemand die me een uurtje heeft geholpen met het vasthouden van de dakspanten

Alles ging precies zoals het moest. Ik zou echter wel willen aanraden om de online video’s te bekijken. Die zijn uitstekend.

Het heeft mijn broer en mezelf maar enkele dagen gekost om de blokhut geheel in elkaar te zetten en af te werken. Alle delen pasten precies.

De bouw kostte mij, een leek, 9 uur samen met een vriend die timmerman is. Dat was voor het plaatsen van de muren en het dak en om 90% van de dakpannen op hun plaats te leggen om de blokhut waterdicht te krijgen. De volgende dag ben ik twee uur bezig geweest om dakpannen te verzagen voor de 4 nokken en ze te leggen. In totaal dus 11 uur, waarin ik de blokhut volledig in elkaar gezet heb en de dakpannen geplaatst.

Aanvaardbare instructies …..

De meegeleverde instructies voor het plaatsen van de blokhut zijn eenvoudig en toereikend voor het meeste. Ze waren, in combinatie met de video en de opmerkingen op de website, eenvoudig te volgen.

Mijn vrouw en ik hebben de blokhut in 5 dagen zonder hulp van betekenis in elkaar gezet, en dat ging goed. We hadden tijdens de bouw wel een paar vragen, en we kregen direct een reactie en hulp van uw service-afdeling die enorm behulpzaam was en ons stimuleerde in onze werkzaamheden.

Helaas hebben veel instructies wel betrekking op het standaard blokhutbouw, waarbij u ook zelf voor oplossingen moest zorgen. Het hielp ons enorm ook de blogs op de Tuindeco-website te lezen.

Slechte instructies …..

De instructies zijn soms moeilijk te volgen, vooral hoe het deurkozijn moest worden gemonteerd, waardoor je soms aan je lot werd overgelaten en het zelf moest uitzoeken,….een extra blad met ingevoegde tekeningen zou misschien wel helpen

De hoofdconstructie was met behulp van de instructies erg eenvoudig om te monteren. De instructies voor het deurkozijn en de steunen waren compleet ontoereikend.

Nu het geheel in elkaar is gezet, ziet het er fantastisch uit, maar het was wel erg stressen om zover te komen. Het is niet zo eenvoudig als we van tevoren gedacht hadden – de instructies waren niet bepaald geweldig, wat niet echt helpt, en let op dat je een zaag nodig hebt voor de vloerbalken!

Wij kunnen het niet iedereen naar de zin maken …..

Voordat u besluit zelf de installatie te doen, moet u eens de volgende voorbeeldinstructie bekijken. Die zijn vergelijkbaar en die worden meegeleverd met veel producten.

Als u vragen hebt over de installatie en/of over de instructies, laat het ons weten, dan helpen we u met alle plezier. Voor de meeste van onze producten hebt u gereedschap nodig, zoals boormachines, zagen, hamers, schroevendraaiers, een waterpas enz.; ook hebt u een elementair inzicht in constructies, doe-het-zelftechnieken en kennis van de intrinsieke eigenschappen van hout nodig.

Ga er van uit dat u gaten in bepaalde producten moet boren: dakplanken moeten soms worden bijgezaagd bij onze bouwwerken, maar soms ook vloerplanken. Hoewel we ons best doen, kunnen we u niet alle tekortkoming in de inconstructies ondervangen, en moeten we op uw inzicht (of van uw timmerlieden) en algemene vaardigheid vertrouwen om plattegronden, tekeningen te lezen en vertrouwen op uw vaardigheden.

Als u vragen hebt over de installatie of de instructies die met uw product zijn meegeleverd, kunt u ons vóór of tijdens de installatie ons om advies vragen, zelfs buiten kantooruren. Wij staan altijd voor u klaar !