Impregneren van blokhutten

Alle Tuindeco Blokhutten zijn geïmpregneerd leverbaar. Hiermee voegt Tuindeco een nieuw kwaliteitsaspect toe aan haar blokhuttenassortiment. Impregneren verlengt de levensduur van de blokhut en beschermt deze tegen schimmels en andere houtaantastende processen, maar het zal u niet ontslaan van onderhoud. Impregneren heeft geen vochtregulerende werking en geen afsluitende werking.

Leverbaar in twee kleuren
Afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur kan uw blokhut geïmpregneerd worden in de kleuren groen of bruin.

Impregneerproces
De blokhut wordt d.m.v. dompel/diffusie techniek geïmpregneerd, hiervoor worden professionele impregneervloeistoffen gebruikt met langdurige werking tegen hout aantastende schimmels. Na het impregneren wordt de blokhut op natuurlijke wijze na-gedroogd en terug verpakt. Alle onderdelen van de blokhut worden geïmpregneerd, ook deuren, ramen, luiken etc. Los bijbestelde onderdelen als een houten vloer kunnen ook geïmpregneerd worden.

Algemene informatie
Na aflevering van de blokhut is deze direct geschikt voor het opbouwen bij u in de tuin. Uiteraard zal na verloop van tijd uw geïmpregneerde blokhut gaan verweren. Alle geïmpregneerde blokhutten zijn eventueel direct schilderbaar in elke door u gewenste kleur. De extra levertijd van geïmpregneerde blokhutten bedraagt doorgaans enkele weken. Impregneren garandeert geen wind en waterdichte afsluiting van de wanden. Na het schilderen zal dit wel het geval zijn.