De bouw van hoekblokhut Asmund

De bouw van hoekblokhut Asmund

Wij hebben gelukkig een paar prachtige klanten die na hun aankoop met ons in contact blijven.

Dit is het voltooide gebouw van meneer L.:

Asmund

Het is onze hoekblokhut Asmund, een van onze best lopende blokhutten op dit moment.

Dit was de oorspronkelijke recensie van meneer L. voor hoekblokhut Asmund:

Ik heb in de buurt en op internet naar een geschikt bouwwerk gezocht dat een echte aanwinst kan zijn voor onze tuin. Toen ik jullie website vond, was ik direct onder de indruk. Er was al voorzien in praktisch alle antwoorden op mijn vragen over technische kwesties, en die waarvoor ik geen antwoord vond, werd mij telefonisch in eenvoudig te begrijpen taal uitgelegd.

De hoekblokhut Asmund voldeed aan onze behoeften en we konden eenvoudig online bestellen. De levering was snel, op maandagmiddag 16:00, na 6 werkdagen, en de chauffeur loste de op een pallet verpakte blokhut precies op de plek waar ik het wilde, op onze oprit. Klein probleem: de goede blokhut, maar verkeerde bestelling! De funderingsbalken waren anders en die vloeroptie zat er niet bij. De chauffeur belde echter en ik kreeg een hele aardige, begripvolle dame aan de lijn, die zich uitputtend verontschuldigde, en de vloer kwam woensdag aan, precies zoals ze had beloofd.

De meegeleverde instructies voor de bouw van de blokhut zijn eenvoudig en toereikend voor het meeste. In combinatie met de video en de opmerkingen op de website zijn ze gemakkelijk te volgen. Het beste is om gewoon de tijd te nemen en de meegeleverde plattegronden tot op de letter te volgen, vooral bij de constructie van de dakbalken die verschillend in lengte zijn: deze moeten wel op een correcte manier worden geplaatst. Daarbij moet u, wanneer u in de buurt van de nok komt, de dakplanken nog bijzagen om ze goed te laten passen. De bouwhandleiding is standaard in het Nederlands Engels en Duits, maar toereikend voor de bouw. De plattegronden staan op 6 A4’tjes, die ik voor het gemak maar heb gelamineerd.

De bouw van de Asmund is heel eenvoudig zodra de funderingsvloer recht en vlak is aangelegd. Hoewel de bouw door één persoon is uit te voeren, is het beter dat u met twee personen bent. Mijn vrouw en ik zijn beide gepensioneerd en naderen de 70, en wij hebben de wanden en de dakbalken in iets minder dan 3 uur zonder stoppen in elkaar gezet, tot het donker begon te worden zoals in dit jaargetijde gebeurt.

Het kostte iets meer tijd om de dakplanken aan te brengen, omdat we niet meer zo lenig zijn als vroeger om op het dak te klimmen.

De blokhutconstructie is nu klaar en de bouw is prima gegaan. Helaas moesten we stoppen vanwege de regen. Ik hoef alleen nog de shingles op het dak te leggen en het hout met een beschermende afwerkingslak te behandelen.

Ondanks de vergissing bij de bestelling ben ik erg tevreden over jullie bedrijf. Ik vind het een professioneel service verlenend bedrijf met hart voor hun klanten.

De website staat boordevol praktische tips en de kwaliteit van hun blokhutten is eersteklas. Ben ik even blij dat ik die site ben tegengekomen, voor iedereen een aanrader!

Tijdens de hele bouw heb ik foto’s zitten nemen, die ik jullie toestuur nu de blokhut staat.

Meneer L. was zo aardig om na deze recensie deze serie foto’s op te sturen:

Mijn vrouw en ik zijn zo tevreden met de kwaliteit van blokhut Asmund. De blokhut is een hele verbetering van het hoekgedeelte in onze tuin, waar de heg van de buren aan het verschrompelen was, en fantastisch om met familie en vrienden in de tuin de tijd door te brengen. De kwaliteit van de blokhut en de service bij de bestelling en levering is ongeëvenaard. De blokhut is al meer dan eens het onderwerp van gesprek geweest bij onze vrienden, en ik heb de gegevens van jullie bedrijf aan verschillende buren doorgegeven.

Ik ben blij dat u iets aan de door ons gestuurde foto’s hebt. Ik heb er geen bezwaar tegen als u deze in uw blogberichten gebruikt

Blokhut

Een ongebruikte plek in de hoek van de tuin van meneer L.

Tuindeco

Een perfect aangelegde vloer.

Asmund tuindeco

Meneer L. heeft de composiet funderingsbalken gebruikt. In deze foto ziet u dat ze erg goed zijn geplaatst; ze volgen de omtrek van de blokhut. Bedenk wel dat u in dit stadium, dat alles loodrecht staat, vooral het deurkozijn.

Tuindeco blokhut

De deur- en raamkozijnen van blokhut Asmund worden nu door meneer L. geplaatst

Asmund blokhut

Daarna zijn de overige wandplanken geplaatst, inclusief de bovenste, welke de wanden aaneen gordt.

Blokhut Asmund

Hier zijn de dakgordingen geplaatst.

Blokhut tuindeco

Hier ziet u dat de deuren en de dakplanken erin zitten. De dakplanken nemen wel wat tijd in beslag

Tuindeco Asmund

Meneer L. en zijn vrouw hebben de dakshingles gelegd.

Tuindeco Asmund Blokhut

Blokhut Asmund is af! Kijk eens, meneer L. heeft ook een piroen aangebracht.

Ter afwerking van zijn blokhut heeft meneer L. ook één van onze piroenen geplaatst. Hij zegt het volgende hierover in zijn recensie:

Zoals de andere klanten dacht ik, toen ik blokhut Asmund kocht, dat de piroen een onnodig onderdeel en geldverspilling was. Toch vond ik na de voltooiing van de blokhut dat de afwerking van de nok op het dak niet zo leuk eruit zag als ik voor ogen had. Ik heb de piroen besteld, die de volgende dag al met de post aankwam en deze met siliconenlijm erop geplakt, waardoor de blokhut er fraaier en beter afgewerkt uitziet. Het is gemaakt van sterk gelakt metaal met een bronzen bal, en zorgt zo voor de ‘finishing touch’. Het lijkt een grote uitgave, maar ik vind het alleszins het geld waard.

Hartelijk bedankt, meneer L., ik hoop dat ik nog vele jaren van de uw blokhut mag genieten !