FAQ product

Is de afmeting van het geleverde product exact hetzelfde als op de foto in de catalogus of webshop?

Tuindeco verkoopt vooral natuurproducten. Ondanks strenge selectieprocedures kan Tuindeco geen exacte maatvoering garanderen. Bovendien worden producten ook behandeld (verduurzaming), wat ook invloed heeft maatvoering.

 

De kleur van het geleverde product komt niet overeen met de kleur in de catalogus of webshop?

Aangezien digitale kleuren dermate kunnen afwijken van de werkelijke kleuren, kan Tuindeco geen exacte kleur-garantie afgeven. Wij adviseren u kleurstalen te gebruiken om uw kleur te bepalen.

 

Waar kan ik de laatste noviteiten zien?

Ieder seizoen worden in onze catalogus, website en webshop de nieuwe artikelen aangeduid met “NIEUW”. Alsmede in onze nieuwsbrieven komen de noviteiten nadrukkelijk aan bod.

 

Tuinhout vertoont in de zomer nogal wat scheuren, kan dat kwaad?

Nee, dit kan geen enkel kwaad. Door de natuurlijke werking van het hout kunnen scheuren ontstaan (in lengterichting) en doen niets af aan de kwaliteit of sterkte van het hout. Bij vochtige weersomstandigheden trekken de scheuren veelal weer dicht.

 

Er zitten kleine boorgaten in mijn houtwerk, kan dit kwaad?

Deze zogenaamde “pin holes” zijn veroorzaakt door kleine hout etende insecten. Voordat de boomstam tot eindproduct is verwerkt zijn deze insecten gedood. Dit heeft dus niets te maken met houtworm en kan dus geen kwaad.

 

Kan ik onze tuinafscheiding ook direct op de grond plaatsen?

Wij adviseren u onze tuinschermen vrij van de grond te plaatsen om houtrot te voorkomen.

 

Hoe worden de Tuindeco tuinschermen samengesteld?

De Tuindeco schermen worden RVS geschroefd (tenzij anders aangegeven in onze catalogus of webshop). Dit om de kwaliteit van onze tuinschermen te waarborgen.

 

Hoe stel ik een Tuindeco natuurschutting samen?

Als staander wordt geadviseerd om hardhouten palen van 9 cm breed te gebruiken. De gegalvaniseerde gaaspanelen (maaswijdte 4,5×4.5cm) bevestigd u middels een bevestigingssetje aan de staanders. Vervolgens vult u het gecreëerde segment van maximaal 90x180cm met grof natuursteen of boomschors. Om doorbuigen van de gaaspanelen te voorkomen, adviseren wij u RVS gaasverbinders te gebruiken. Plaats een natuurschutting altijd op een solide fundering, dit om weg spoelen van de vulling tegen te gaan.

 

Welke Tuindeco artikelen heb ik nodig om een schanskorf te maken?

Buiten de vulling en gaaselementen adviseren wij u de Gabion-startersset aan te schaffen. De startersset bestaat uit een haakse slijper, ringtang en ringen (om de elementen te kunnen bevestigen). Uiteraard zijn deze artikelen ook afzonderlijk aan te schaffen.

 

Hoe dien ik grindproducten toe te passen in mijn tuin?

De vele grind- en splitsoorten zijn leverbaar in big-bags. Met een big-bag grind/ split kunt u ongeveer 12-15 m2 bedekken bij een dikte van 3-5 cm. Wij adviseren u anti-worteldoek te gebruiken onder uw grind- en splitsoorten, om onkruid tegen te gaan en wegzakken te voorkomen. Wij raden u aan vooraf de ondergrond te egaliseren en te verdichten.

 

Ik zou graag een andere afmeting voor mijn (nostalgische) houtbouw willen gebruiken?

Tuindeco biedt u de mogelijkheid bestekhout op maat aan te leveren. Tevens heeft Tuindeco een ruim assortiment van standaard maten in lariks/ douglas en antraciet gespoten gevelbekleding voor u op voorraad.

 

Welke type vlonderdelen kan ik allemaal gebruiken in mijn tuin?

Tuindeco heeft standaard in haar assortiment hardhouten vlonderdelen van 21 en 25mm. Vlonderdelen grenen geïmpregneerd 28mm en composiet vlonderdelen van 21mm. Tuindeco composiet is geproduceerd van 100% gerecycled materiaal en heeft een samenstelling van 60% hout en 40% kunststof. De vlonderdelen zijn leverbaar in kleuren: antraciet, naturel, oud grijs en coffee.

 

Waar kan ik opbouw tips en/ of leginstructies vinden op de Tuindeco website?

Onder het menu productinformatie vindt u alle opbouw tips en leg instructies van onze blokhutten, tuinhuisje en overige artikelen. Tevens vindt u hier onderhoud en behandel tips.

 

In welke houtdiktes zijn de Tuindeco blokhutten leverbaar?

Tuindeco biedt een compleet blokhuttenprogramma in 19, 28, 34, 40, 45, 50, 58 en 70 mm houtdikte. Naast het ruime assortiment standaard blokhutten produceert Tuindeco desgewenst ook blokhutten, chalets, en garages voor u op maat. Maatwerk is mogelijk in 28, 34, 40, 44, 50, 58, 70, 92 en 140mm.

 

Waarmee moet ik mijn pas gekochte blokhut behandelen?

Tuindeco heeft voor u een zorgvuldig uitgekozen houtverduurzaming- en beschermingsmiddel. Wij raden de beitsen Embadecor en Embalan aan. U kunt ook kiezen uw blokhut zelf te behandelen of de blokhut te laten spuiten in een grondlaag. Een andere optie is om uw blokhut door Tuindeco groen, zilvergrijs of bruin te laten impregneren.

 

Welke voordelen biedt impregneren van mijn blokhut/ tuinhuis mij?

Impregneren van uw tuinhuis of blokhut verlengt de levensduur en beschermt tegen schimmels en andere hout aantastende processen, maar het ontslaat u niet van het reguliere onderhoud aan de blokhut. Impregneren heeft geen vochtregulerende werking, alsmede geen afsluitende werking.

 

Kan ik mijn geïmpregneerde blokhut/ tuinhuis ook schilderen?

Na verloop van tijd zal uw geïmpregneerde blokhut gaan verweren. Alle geïmpregneerde blokhutten/ tuinhuizen zijn dan ook overschilderbaar in elke door u gewenste kleur. Impregneren garandeert geen wind en waterdichte afsluiting van de wanden. Na het schilderen zal dit wel het geval zijn.

 

Kan ik mijn blokhut/ tuinhuis ook laten gronden door Tuindeco?

Tuindeco biedt u de mogelijkheid uw blokhut/ tuinhuis te laten spuiten in een viertal kleuren. Deze kleur grondlaag is afhankelijk van de door u gekozen eindkleur die u wilt gaan aanbrengen. De aan te brengen kleuren zijn wit, grijs, donker grijs en transparant grenen.

 

Wordt het volledige blokhut/ tuinhuis gespoten in een grondlaag?

Alle wandlagen, ramen en deuren worden in de gewenste grondlaag kleur gespoten. Tuindeco laat de dakplankjes niet gronden, doordat deze aan de bovenkant afgedekt worden door de dakbedekking.

 

Hoe kan ik het houtwerk in mijn tuin het beste beschermen tegen de wisselende weersomstandigheden?

Tuindeco heeft ecoleum en perkoleum in haar assortiment opgenomen. Ecoleum is een beschermmiddel voor onbehandeld ruw en fijnbezaagd hout. Ecoleum is uitermate geschikt voor het behandelen van bijvoorbeeld (kap)schuren, schuttingen, pergola’s en bielzen. Perkoleum is een oplosmiddelarme, dekkende of transparante verfbeits voor vrijwel alle houtsoorten buiten, zoals tuinhuizen, blokhutten, chalets en gevelbetimmeringen.

 

Welke maatwerk producten heeft Tuindeco in haar assortiment?

Het maatwerk programma van Tuindeco biedt u de mogelijkheid Carports, Veranda’s, Blokhutten, Tuinhuizen en Sauna’s te laten produceren in uw specifieke maat -en uitvoering.

 

Hoe weet ik welke saunakachel het beste past bij mijn Tuindeco sauna?

Bij het kiezen van de juiste kachel voor uw sauna is de grootte van de sauna van belang. Tuindeco biedt u een legio aan mogelijkheden voor uw verwarmingssysteem. Zo kunt u kiezen tussen houtgestookte kachels of gecombineerde kachels. Kachels met ingebouwde besturing of een verwarmingssysteem met besturing van buitenaf.

 

 Welke voordelen biedt een Tuindeco thermowood hottub mij boven de vurenhouten hottub?

Thermowood is het resultaat van een duurzaam en milieu bewust procedé, waarbij uitsluitend verhitting gebruikt wordt om de eigenschappen van naaldhout te verbeteren. Deze behandeling resulteert in; verhoogde bestandheid tegen vocht, grotere duurzaamheid, betere vormvastheid en lichtgewicht structuur.

 

 Hoe bouw ik mijn Tuindeco speeltoestel op?

De doe-het-zelf speeltoestelpakketten staan voor kwaliteit en veiligheid. U bouwt stap voor stap aan uw eigen unieke speeltoestel en u kunt eindeloos variëren door middel van de vele speelgarnituren en modules. Betreffende de houtpakketten is het mogelijk om deze gezaagd bij Tuindeco af te nemen.

 

Dien ik de wanden zelf te monteren voor de Tuindeco speelhuisjes/ dierenverblijven/ containerbergingen?

Alle Tuindeco speelhuisjes kenmerken zich door realistische details en zorgvuldige afwerking. De speelhuisjes worden altijd geleverd met voorgemonteerde wanden. Dit geldt ook voor alle dierenverblijven en containerbergingen van Tuindeco.

 

Hoe kan ik mijn hardhouten meubelen het beste onderhouden?

Onze hardhouten meubelen worden machinaal vervaardigd van het Indonesische hout mahonie of teak. Teakhout bezit beschermende oliën en is daardoor van nature duurzaam voor buitengebruik. Teakhout zal door weersinvloeden een natuurlijke platina grijze kleur krijgen. Behandelen is dus niet noodzakelijk, echter wilt u het natuurlijke vergrijzingsproces onderdrukken kunt u desgewenst speciale teakolie aanbrengen. Voor langdurige bescherming van de mahonie houtsoort dient het product na ingebruikname voorzien te worden van een extra olielaag. Desgewenst kunt u ook de kleur van het meubel eenvoudig veranderen: Ontvetten, licht opschuren en daarna afwerken met een buiten verf op alkyd-basis.

 

Wat is het verschil tussen een moderne en rustieke Teak dinner tafel?

Rustiek bij rustieke tafels wil zeggen dat de tafel een “oudgemaakte” look heeft, waarbij de plankbreedtes op de tafel variëren. Zo heeft elke tafel een uniek karakter.

 

Zijn de Tuindeco kussenboxen ook waterdicht?

De wicker kussenboxen zijn aan de binnenzijde voorzien van kunststof vochtwerende platen. Tevens is er een waterdichte ritsbare binnenzak aanwezig om uw kussens water en stof vrij te houden.

 

Kan ik bij Tuindeco ook bevestigingsmateriaal aanschaffen?

Tuindeco heeft een breed assortiment aan bevestigingsmaterialen om uw houtproduct te complementeren en of te bevestigen. Denk bijvoorbeeld aan de velen sloten en hengen. Maar ook de schermsteunen en schroeven worden breeduit gepresenteerd in onze catalogus/ webshop.

 

Welke schroef kan ik het beste gebruiken op hardhout-producten?

Tuindeco adviseert de PFS+ vlonderschroef. Deze extra geharde schroef met boorpunt maakt het mogelijk praktisch alle houtsoorten, zonder voor te boren, te schroeven. De freesribben zorgen voor een perfecte en strakke afwerking.