De blokhut van dhr.W.

De blokhut van dhr. W.

Geplaatst door Richard

Een van de mooiste aspecten van mijn werk is om een relatie met een klant op te bouwen en het hele traject mee te maken van het begin tot eind: vanaf de eerste e-mail tot vragen en informatieve gesprekken, daarna de verkoop, de vragen over de levering, vervolgens over de montage en vragen die daarover gaan. Misschien hebben we een fout gemaakt en moeten we iets opsturen – vergissen is menselijk en een vergissing is zo gemaakt.
Hierdoor ontstaat er een band en daar houd ik van; soms klikt het echt met klanten en dan doe je een stapje extra voor ze, net als de overige medewerkers trouwens.
Meneer W. is een van die klanten; door de Jaren heen heb ik toch aardig door hoe mensen in elkaar zitten, gewoon door de manier waarop ze hun e-mails schrijven, en zo klikte het tussen meneer W. en mij.
Ik denk dat het komt omdat we op elkaar lijken en dezelfde interesses hebben. Dit is de zojuist voltooide Blokhut van meneer W. die zo aardig was om de foto’s te sturen:

Tuindeco 12

De nieuwe blokhut van meneer W., met inpandige opruimberging.
Meneer W. schreef; ‘We hebben een dijk om onze achtertuin gelegd waar we overheen kunnen kijken naar de weilanden erbuiten vanuit de plek waar de blokhut staat. In de weilanden is een overvloed aan herten, hazen en konijnen, dus ik kijk ernaar uit om het wild vanuit de blokhut te observeren.
Een man naar mijn hart: ik doe niets liever dan alleen maar zitten en kijken wat er om me heen gebeurt vanuit mijn “uitkijk-blokhut”.
Hier ziet u nog een paar foto’s van de blokhut van meneer W.:

Tuindeco 13

Binnen maakt de blokhut een gezellige indruk en biedt het een uitkijkpost voor wat er in de natuur eromheen gebeurt.

Meneer W. schreef: ‘Met het reservehout en het overgebleven hout dat voor de verpakking van de blokhut was gebruikt, heb ik twee legplanken gemaakt over de gehele lengte van het schuurgedeelte’

Tuindeco 14

Dat is nog eens slim gebruik van het overgebleven hout van de pallets en reservehout in het schuurgedeelte van de blokhut.

Tuindeco 15

Kijk eens wat een prima gelegde vloer (een iets andere legplank); en ook het luchtrooster is uitstekend gemonteerd.

Tuindeco 16

Hier zien we het uitzicht van meneer W. Een perfect gelegd dak en een goede hemelwaterafvoer naar een regenton. Prachtig aangelegd. U kunt op het dak ook onze zonnepanelen zien die de binnenverlichting van stroom voorzien: erg goed allemaal!

Meneer W. schreef me vanavond:

‘De blokhut is bijna af. Ik moet nog de laatste hand leggen aan een paar dingen
We hebben genoten van de rust en vredigheid die wij afgelopen middag hebben mogen ervaren.
Deze Blokhut was erg gemakkelijk te bouwen, en dankzij u en uw klantenservice (en overuren) is het bouwproject zonder problemen verlopen. Ik geloof dat ik het van binnen en buiten lakken van de blokhut het moeilijkste vond. Het kostte ons even om die 5 liter houtverduurzamingsmiddel en houtbeits erop te krijgen, maar dat is nu allemaal klaar en het ziet er schitterend uit. ‘Met het reservehout en het overgebleven hout dat voor de verpakking van de blokhut was gebruikt, heb ik twee legplanken gemaakt over de gehele lengte van het schuurgedeelte’. Ik wilde dat gedeelte gaan gebruiken voor de opslag van tuinmeubilair, maar ik geloof dat mijn wederhelft er anders over denkt. Ik veronderstel dat zij haar zin krijgt, waarna de legplanken zeker gebruikt worden om haar draad, garens en wol te bewaren waarvan zij vaak gebruik gaat maken terwijl ze zich ‘ontspant’ in de blokhut. We hebben de blokhut zo gebouwd, dat wij over de dijk kunnen kijken die om onze achtertuin ligt. Erbuiten hebben we een prachtig uitzicht over weilanden en weidse platteland.

De hartelijke groeten aan u en uw team’

Hier houd ik nu van: een relatie met een klant met een begin, een middenstuk en een einde van een transactie; ik hoop over een jaar of twee nog eens iets van meneer W. te horen over hoe het dan ervoor staat. Het gebeurt me zo vaak dat ik iets verkoop en vervolgens niets meer hoor; het geeft me veel voldoening om te horen of dat de blokhut na verloop van tijd nog voldoet.

Meneer W., heel erg bedankt en ik hoop dat u nog lang van uw pensioen en uw uitzicht mag genieten. Op dit moment is er een doos met lekkernijen naar u onderweg, als bedankje voor het feit dat u zo’n fijne klant bent en mij zo’n plezier hebt gedaan.