Blokhut Sigrid – Meneer H

Blokhut Sigrid – Meneer H

Mijn favoriete berichten zijn die berichten die rechtstreeks van een klant komen en over diens bouwproject en ervaringen gaan. Dit is blokhut Sigrid van meneer H. Vandaag schrijft hij het volgende over zijn bouwproject en ervaringen:

In plaats van alleen een recensieformulier op internet in te vullen, had ik het idee om in mijn recensie te voorzien van een paar foto’s van de bouw van de blokhut.

De blokhut is netjes afgeleverd door de behulpzame chauffeur en was bij aankomst uitstekend verpakt. Eerst heb ik uitgepakt, een langdurig proces waarin alle delen van het complete huis uit het pakket moeten worden gehaald en op een logische manier op het gazon worden uitgelegd. De eigenlijke bouw van de blokhut ging erg eenvoudig en snel. Mijn broer en ik hadden een dag nodig om de blokhut te plaatsen en de dakspanten te leggen; de volgende dag was het dak aangebracht en moest alleen nog worden bedekt met shingles. Het kostte me een dag om in mijn eentje de shingles te leggen, maar uiteindelijk was de blokhut klaar in twee weekenden. Het hout was van uitstekende kwaliteit en alle wandplanken pasten uitstekend. Het enige wat tegenviel was de hoofddeurconstructie. Daarbij moest ik me wel even achter mijn oren krabben, want de CAD-plattegronden zijn niet geweldig. Als automobielontwerper breng ik veel tijd door met CAD-ontwerpen bekijken.

Al met al is de blokhut uitstekende waar voor mijn geld, erg goed geproduceerd en eenvoudig in elkaar te zetten. Ik vind deze blokhut een absolute aanrader, en al mijn buren vertellen me hoe leuk ze hem vinden. Het Tuindeco-team was enorm behulpzaam door de snelle beantwoording van mijn e-mails, zelfs in het weekend.

Alle delen zijn uitgelegd en de funderingsbalken op het betonnen fundament zijn bedekt door een vochtbestendig membraan.

Blokhut 1

De funderingsbalken en de eerste rij wandplanken van blokhut Sigrid liggen op een vochtbestendig membraan.

De eerste 3 rijen en de schuurdeur (hondvriendelijk) staan; nu de funderingsbalken controleren

Tuindeco 2

De bouw schiet op: het schuurdeurkozijn staat nu.

We zijn bijna op dakhoogte en gaan zo de kantoordeur plaatsen.

Blog Tuindeco

De deur op de hoek van de blokhut gaat er zo in.

De bekisting van het dak is aan de gang

Tuindeco blog

De van veer en groef voorziene dakplanken van 18 mm worden geplaatst en op de dakspanten gespijkerd

Het dak is klaar – We kwamen tot deze fase op zondag tegen 4 uur ’s middags, toen het net donker begon te worden.

Tuindeco blokhut

Alle dakplanken zitten vastgespijkerd en de blokhut is klaar, behalve de shingles.

Het kostte me een zaterdag om de shingles te leggen.

Tuindeco

De dakshingles liggen

En ten slotte een foto van de voltooide blokhut die zojuist van een verflaag is voorzien.

Blokhut

Blokhut Sigrid is eindelijk klaar!

Hartelijk dank voor dit bericht, meneer H. Als ik zulk commentaar krijg, geeft dat me altijd meer plezier in mijn werk. Meestal horen we nooit meer iets van onze klanten, en daarom waarderen we dit zeer.

Als u een van onze bouwwerken hebt gekocht of erover denkt dit te gaan doen, weet dan dat we graag commentaar krijgen.